Η ακοή μαςΗ ΑΚΟΗ ΜΑΣ

Επιστημονική Θεώρηση

Το αυτί μας αποτελείται από τρία μέρη: το εξωτερικό, το μεσαίο και το εσωτερικό. Στο εξωτερικό αυτί βρίσκονται το πτερύγιο που συγκεντρώνει τον ήχο και ο ακουστικός πόρος που οδηγεί στο τύμπανο. Το τύμπανο είναι η διαχωριστική επιφάνεια μεταξύ του εξωτερικού και του μέσου αυτιού. Είναι μια τεντωμένη μεμβράνη, ιδιαίτερα ευαίσθητη στην πίεση του αέρα, η οποία πάλλεται όταν προσπίπτουν σ' αυτήν ηχητικά κύματα (διαταραχές της πίεσης του αέρα). Το μεσαίο τμήμα του αυτιού αποτελείται από μια κοιλότητα που περιέχει αέρα και από ένα σύστημα τριών μικρών οστών (οσταρίων): τη σφύρα, τον άκμονα και τον αναβολέα. Τα οστά αυτά είναι συνδεδεμένα με τέτοιον τρόπο, ώστε να δημιουργούν ένα σύστημα μοχλού, το οποίο ενισχύει τις παλμικές κινήσεις του τυμπάνου κατά τη μεταφορά τους στο εσωτερικό τμήμα του αυτιού. Το μεσαίο αυτό τμήμα του αυτιού επικοινωνεί με την κοιλότητα του στόματος, έτσι ώστε η πίεση και στις δύο μεριές του τυμπάνου να είναι ίση με την ατμοσφαιρική. Στο εσωτερικό τμήμα του αυτιού, που είναι γεμάτο με υγρό βρίσκεται ο λαβύρινθος, ο οποίος περιέχει όργανα μετατροπής των ηχητικών κυμάτων σε νευρικά σήματα. Τα νευρικά αυτά σήματα μεταφέρονται στον εγκέφαλο, όπου και δημιουργείται η αίσθηση της ακοής. Επίσης στο εσωτερικό αυτί βρίσκονται οι ημικυκλικοί σωλήνες των οποίων η λειτουργία συνδέεται με το αίσθημα της ισορροπίας. 

Μείωση της ακοής

Σε κάθε άνθρωπο ανεξάρτητα από την ηλικία μπορεί να εμφανιστεί μείωση της ακοής του.

Η μείωση στην ακοή μπορεί να είναι προσωρινή ή μόνιμη με διαφορετική διαβάθμιση (μικρή, μεσαία ή μεγάλη) και με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο βαρηκοΐας, κατά περίπτωση δε σε συνδυασμό και με την γενικότερη κλινική κατάσταση του ατόμου.Μερικά χαρακτηριστικά κριτήρια αξιολόγησης της ακοής μας.

Με  μία  απλή  παρατήρηση  της  καθημερινότητάς  μας  μπορούμε  να  εντοπίσουμε  εύκολα  τις  πρώτες  ενδείξεις  μειωμένης  ακοής:

  • Αν  δεν  ακούμε  καθαρά  τους  συνομιλητές  μας
  • Αν  βάζουμε  τον  ήχο  της  τηλεόρασης  αρκετά  δυνατά  και  παραπονούνται  οι  γύρω μας
  • Αν  δυσκολευόμαστε  στην  τηλεφωνική  επικοινωνία  ή  στο  να  ακούσουμε  το  κουδούνι  της  πόρτας
  • Αν  ζητάμε   από  τους  συνομιλητές  μας  να  μας  επαναλάβουν  αυτό  που  είπαν
  • Αν οι  οικείοι  μας      λένε  ότι  έχουμε  δυναμώσει  τον  τελευταίο  καιρό  την  ένταση  της  φωνής  μας
  • Αν διαβάζουμε  τα  χείλη  των  συνομιλητών  μας  για  να  καταλαβαίνουμε  τι  λένε  κ.λ.π.

Αν παρατηρήσουμε κάποια από τα συγκεκριμένα παραδείγματα να συμβαίνουν  τότε:

  1. Άμεσος έλεγχος της ακοής μας από ΩΡΛ ιατρό και ακοόγραμμα.
  2. Προϋποθέσεις  απαραίτητες  για  το  ποιος θα μας  βοηθήσει  υπεύθυνα  στην  αντιμετώπιση  του  προβλήματος   για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος για μας είναι:
  3. Η δοκιμή ακουστικού να γίνει σε εξειδικευμένο   και αξιόπιστο κέντρο εφαρμογής ακουστικών από ειδικό ακοοπροθετιστή με ιδιαίτερες γνώσεις στην επεξεργασία μετάδοσης ήχου ψηφιακών  και  αναλογικών  συσκευών  με  εμπειρία  και  τεχνική  εξειδίκευση  στην εφαρμογή  ακουστικών  βαρηκοΐας,κατασκευή  καλουπιών, εκμαγείων και  κελυφών και  δυνατότητα  πλήρους   κάλυψης  service  σε  προηγμένης  τεχνολογίας  ακουστικά  βοηθήματα   και  συσκευές  επικοινωνίας.

Έχουμε  δικαίωμα  και  μας  αξίζει  να  ακούμε  περισσότερα  από  τη  ζωή,  φροντίζοντας  ιδιαίτερα  για  τις  απολαύσεις  που  μας  προσφέρει  μία  απ’  τις  σημαντικότερες  αισθήσεις  μας   και   βελτιώνοντας  εξαιρετικά  την  ποιότητα  ζωής  στην  καθημερινότητα  μας.

Αντιμετώπιση  του  προβλήματος

Για  την  αντιμετώπιση  των προβλημάτων   ακοής  ή  και  προστασίας  αυτής  σήμερα , η αιχμή  της    τεχνολογίας  βρίσκετε  στην  πρώτη  γραμμή  όσον  αφορά  την  κατασκευή   ακουστικών βοηθημάτων, συσκευών  αντιμετώπισης  εμβοών , ωτασπίδες  αλλά και  συσκευών  επικοινωνίας και  in ear monitors.

H  εταιρεία  μας   βρίσκεται  στην  ευχάριστη  θέση  να  προσφέρει σε  κάθε  ενδιαφερόμενο υψηλού επιπέδου αξιόπιστες και ολοκληρωμένες λύσεις με  προϊόντα  και  υπηρεσίες  για  την  επίτευξη του  ιδανικού  αποτελέσματος.    

Και  μην  ξεχνάτε    με  διπλή  εφαρμογή σε  περιπτώσεις  μείωσης  της  ακοής  και  στα  δύο  αυτιά  επιτυγχάνουμε    το  μέγιστο δυνατό. αποτέλεσμα.

 

ΕΔΡΑ: ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Π. Καίσαρη  1

2ος  όροφος

Τηλ: 27210 97104

Κιν: 6982 302566

ΝΑΥΠΛΙΟ

Αγαπητού  1

1ος  όροφος

Τηλ: 27210 97104

Κιν: 6982 302566

ΚΙΑΤΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Κλεισθένους 23

1ος  όροφος

Τηλ: 27210 97104

Κιν: 6982 302566

ΠΑΤΡΑ

Πλατεία Βασ. Γεωργίου 4

1ος  όροφος

Τηλ: 26130 16980

Κιν: 6986 615393

ΣΠΑΡΤΗ

Βρασίδα 110

1ος  όροφος

Τηλ: 27210 97104

Κιν: 6982 302566